Welkom op de site van de Internationale Taalklas

Wij zijn de nieuwkomersschool als u in Haarlem, IJmuiden, Vogelenzang, Heemstede, Spaarndam, Bloemendaal, Overveen of Zandvoort woont.

Alle leerlingen die nieuw in Nederland zijn, tussen de 6-12 jaar (in overleg op 4-5 jarigen), zijn welkom. Elke dag starten er nieuwe kinderen bij ons op school. Kinderen die een grote taalachterstand hebben, zijn ook welkom, dit is wel in overleg met de huidige basisschool.

Hoe leert uw kind goed en snel de taal?

In de school leren we de kinderen elke dag klanken aan, het lezen, nieuwe woorden in het Nederlands en zinnen maken. Ieder kind heeft een programma op zijn eigen niveau. We leren veel taal binnen thema's. Iedere maand hebben we een ander thema, bijvoorbeeld de natuur en dieren, de school, het lichaam.

Hoe zorgen wij voor veiligheid in en rondom de school?

Het is heel belangrijk dat een kind zich goed, veilig en gerespecteerd voelt op school. Als een kind goed in zijn vel zit dan komt hij tot leren. Om dit te bereiken doen we onder andere veel groepsactiviteiten. Op onze school zitten kinderen uit meer dan 60 verschillende landen. We leren veel van en over elkaars cultuur.

Is deze school geschikt voor uw kind?

U bent altijd welkom om langs te komen. U kunt ons bellen of mailen voor een afspraak.


Namens het team van de Internationale Taalklas,

Marieke Postma

© 2013 Stichting Sint Bavo | Webdesign: MitZ.nl